En kort historia av redovisningsstandarder i USA och den nuvarande trenden mot globala standarder

Standardinställningen för finansiell rapportering har ständigt förändrats och anpassats för att ta hänsyn till de nya utmaningar och förändringar som ställs idag genom att göra affärer i en snabbare ekonomi som trender mot globaliseringen. Standarder i Amerika spåra sin historia tillbaka till American Institute of Certified Public Accountants (AICPA), som grundades för hundra år sedan 1887 under namnet American Association of Public Accountants. Vid den tidpunkt då AICPA bildades var bokföring fortfarande i dess tidiga utvecklingsstadier och övervakades inte eller reglerades av någon auktoritativ instans. Lite eller inga standarder fanns under hela början av 1900-talet och som ett resultat fick ledningen och revisorerna lämna sin bästa bedömning när de spelade in och rapporterade sina organisationer ekonomisk information. När utvecklingsvärlden gick framåt blev redovisningen mer komplex och ett mer konkret finansiellt rapporteringssystem krävdes.

 

Börsmarknadskraschen 1929 följt av den stora depressionen är två händelser som har kopplats till början av redovisningsstandarder. I en artikel med titeln The History of Accounting förklaras det att “dessa två händelser fungerade som katalysator för bildandet av många av de redovisningsregler och standarder som finns på plats, 1 idag (Errico, Christine, 1).” Den värdepappers- och utbytesakt som grundades 1933 av Förenta staternas regering bildade grunden för reglering av finansmarknaderna i USA. Strax efter det att värdepappers- och utbyteslagen inrättades, skapade Förenta staternas regering säkerhets- och utbyteskommissionen mer allmänt känd som SEC. SEC är en federal myndighet med ansvar för att verkställa och reglera värdepappers- och utbyteslagen samt andra handlingar och ansvarsområden som den amerikanska regeringen har tilldelats. En av de mest kända handlingarna är Sarbanes-Oxley från 2002. Efterföljande Årets etablering History of Accounting beskriver de första anpassningarna av Stands i USA när de säger “SEC diskuterade över var redovisningsstandarder ska utvecklas – i den privata eller offentliga sektorn. Vid den tiden var American Institute of Accountants (AIA ) Publicerade en studie med titeln A Accounting of Accounting Principles som många revisorer betecknade som den auktoritativa källan som motiverar nuvarande redovisningsprinciper. Detta var starten på publicerade standarder som användes inom redovisningsprofessionen “(Errico, Christine, 1). AIA och American Society for Certified Public Accountants fusionerades tillsammans 1937 officiellt att skapa AICPA.

 

I ett vittnesbörd från februari 2002 förklarade Robert K. Herdmans tidigare chefsrevisor för SEC, regeringens uppfattning och roll i redovisningsstandarder. Han förklarade att “SEC bygger på en självständig, standardiserad standardiseringsprocess för privat sektor som är grundlig, öppen och avsiktlig. Även om kommissionen har lagstadgad myndighet att fastställa redovisningsprinciper har den i över 60 år tittat på den privata sektorn för Ledarskap i att upprätta och förbättra redovisningsstandarder. Kvaliteten på våra redovisningsstandarder och våra kapitalmarknader kan till stor del hänföras till den privata sektorns standardiseringsprocess som övervakas av SEC “(Herdman, Robert 2). AICPA tillsammans med olika andra tidiga bokföringsföretagen, institutioner och styrelser har främst varit ansvariga för att skapa, anpassa och ändra redovisningsstandarder.

www.xn--dinbokfringstockholm-99b.se

Redovisningsstandarder som utvecklats av AICPA och närstående parter har kommit att kallas Generellt Accepterade Redovisningsprinciper (GAAP) och förändras ständigt på grund av ökade standarder, begränsningar och problem som står inför idag i den snabba globalekonomin. 1973 konsoliderade AICPA några av sina samarbetsvilliga redovisningsstandarder och skapade ett enhetligt styrelse med sitt huvudsakliga syfte att utveckla generellt godkända redovisningsprinciper i USA i samarbete med SEC. Denna nybildade standardinställningskommitté är känd som FASB (Financial Accounting Standards Board). Sedan grunden för FASB år 1973 hävdar de att de “varit den utsedda organisationen inom den privata sektorn för att upprätta standarder för finansiell redovisning som reglerar utarbetandet av finansiella rapporter från icke-statliga enheter”. FASB: s uppdrag har främst varit inriktat på upprättande och förbättring av redovisningsstandarder för amerikanska icke-statliga enheter.

 

När organisationer i allt högre grad engagerar sig i affärsverksamhet på den globala marknaden har ett behov av mer tillförlitlig och konsekvent finansiell rapportering bland olika redovisningsstandarder erkänts. FASB beskriver den första åtgärden mot detta behov när man anger “Initiala ansträngningar inriktade på harmoniseringsminskande skillnader mellan de redovisningsprinciper som används på stora kapitalmarknader runt om i världen. I 1990-talet ersattes begreppet harmonisering

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress spam blocked by CleanTalk.