Best Solpaneler Stockholm

Om du är intresserad av tanken på att använda fri, miljövänlig energi för att driva ditt hushåll, och du vill ha en solpanelmatris installerad, är ett av de mest grundläggande kraven du behöver hålla reda på hur många solpaneler du har behöver.

 

Det finns många faktorer som skulle avgöra hur många du skulle behöva använda, och hur många du faktiskt kommer att kunna köpa. Några av dessa inkluderar resultatet av dina energiförbrukningsmålberäkningar (hur mycket energi dina hushållsapparater och enheter behöver för att fungera ordentligt), budgeten du har till ditt förfogande och typen av solpanel du använder.

 

Oavsett om du funderar på att köpa en högteknologisk solceller eller om du tänker bygga dina egna paneler själv av billigare material, kan priserna variera. Därför kan antalet solpaneler du kan sätta ihop i en array vara olika, och deras kvalitet kan också behöva bedömas.

 

Beräkning av energiförbrukning

 

Om du vill bestämma exakt hur många solpaneler du behöver, är det viktigt att mäta hur mycket energi en solpanel kan erbjuda, och jämföra det med det värde du behöver. Med tanke på att en vanlig hushåll konsumerar ca 8000-9000 kwh på årsbasis, och det faktum att en solpanel på 300 kronor av god kvalitet bara kan ge ca 100-200 watt energi, kan antalet paneler du behöver för att driva hela ditt hem Vara ganska stor.

 

Naturligtvis, beroende på dina behov, behöver du inte alltid använda så mycket energi regelbundet. Speciellt om du är en miljöentusiast, och du vet hur du väljer apparater som ger bättre funktionalitet, medan du förbrukar mindre energi, kan du faktiskt kunna sänka det numret till hälften eller till och med mindre.

 

Om du vill bygga din egen solpanel kan du också konstatera att tillverkningskostnaderna effektivt kan minskas till under $ 200 för en standard 36-cells solpanel. Beroende på kvaliteten på din hemgjorda soluppsättning behöver du bara cirka 30 eller 40 paneler för att ge tillräckligt med ström för hela ditt hem.

 

Detta nummer kan fortfarande vara för stort, men det kan minskas om du vill använda en extra typ av energi, till exempel vindkraft. Detta kan ge dig mer energi på molniga och regniga dagar, när solpaneler inte fungerar lika bra och minska behovet av paneler till hälften eller ännu mindre.

 

Var försiktig, eftersom olika typer av solceller kommer att ge en varierande mängd energi. Du kan dock enkelt beräkna energiproduktionen: När du har byggt din DIY solpanel mäter du strömmen och spänningen som produceras och multiplicerar dem för att få wattvärdet. Som ett resultat kommer en liten, 6 ampere solpanel som producerar 12 volt, till exempel att erbjuda cirka 72 watt.

 

Nu kan en sådan svag solpanel inte ge dig för mycket energi, men den goda nyheten är att det finns många billiga paneler på marknaden som kan erbjuda två eller flera gånger så mycket kraft, och du behöver inte betala mer Än 300 till 400 dollar för en. En soluppställning av 10 till 20 av dessa paneler skulle därför utgöra ett livskraftigt alternativ när det gäller att driva ett stort antal enheter med låg energi eller gadgets.

 

Olika typer av solpaneler

 

Den hastighet och effektivitet med vilken solceller kan omvandla solenergi till el spelar också en roll för att bestämma hur många solpaneler du behöver.

 

I fallet med paneler som använder monokristallina solceller är mängden solljus som behövs för att generera en viss mängd energi mycket mindre än vad gäller tunnfilm eller polykristallina celler.

 

Under 2010 kunde ett företag som producerar högkvalitativa monokristallina solpaneler bryta världsrekordet för solenergieffektivitet och producera solceller som kan omvandla mer än 24% av solens strålar till användbar elektrisk kraft.

 

Vissa forskare anser att det inom några år kan vara möjligt att skapa monokristallina solceller som kan gå utöver 30% eller till och med 40% -markeringen, vilket väsentligt ökar effektiviteten av dessa typer av solceller och att Av solenergi i allmänhet.

 

Ett bra exempel på den energieffektivitet som dessa solpaneler kan erbjuda skulle vara att en solpanel med totalt 36 monokristallina celler generellt kan producera runt 100 till 130 watt. Detta innebär praktiskt taget att om du vill få 1 kw (1000 watt) behöver du cirka 10 av dessa paneler. Beroende på panelets kvalitet och märke kan prissättningen ligga mellan $ 3000 och $ 5000 för denna plan.

Solpaneler i Stockholm

I motsats till dessa resultat kan teknologier som använder polykristallina celler knappt nå gränsen för 20% idag, medan tunnfilmbaserad teknik knappast ger 15-17% effektivitet.

 

Dessa siffror kan sluta med den teknologiska överlägsenheten hos monokristallina PV-celler, men de visar inte att det bästa beslutet är att köpa sådana paneler. Det är sant att du inte behöver så många paneler att nå en generell produktion på ca 1 till 3 kw i t

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress spam blocked by CleanTalk.