Engineered Vs Solid Hardwood Flooring –

Många konsumenter är under intryck av att massiva trägolv är överlägsen konstruerad lövträ och kan till och med vägra att överväga konstruerade golv för sitt hem. Efter att ha tillbringat 25 år som golventreprenör och de senaste 4 åren som återförsäljare av både konstruerade och massiva trägolv har jag funnit att det finns många missuppfattningar om båda typerna av golv. Jag vill dela med dig av följande information och min erfarenhet så att du kan fatta ett utbildat beslut om det bästa golvet för ditt projekt.

 

Innan jag börjar göra en jämförelse mellan konstruerade och solida golv, låt oss först rätta upp misstanken om att planerat golv är detsamma som laminatgolv (dvs-Pergo.) Mer än ett fåtal personer går in i mitt showroom med denna idé, vilket inte är sant . Laminatgolv är inte riktigt trä, konstruerad golv är. Ytskiktet av laminatgolv är ett fotografi av träkorn på papper impregnerat med melamin, inte riktigt trä. Toppskiktet (även kallat slitskikt) av trägolv består av (äkta!) Högkvalitativt trä. Konstruerade trägolv består av flera lager av trä, vilka är tvärbundna för stabilitet och limmade på en plywoodbas.

 

Fast golv: Pro s

 

Massivt trägolv är precis det – ett massivt träslag från topp till botten. Tjockleken kan variera, men ligger i allmänhet från 3/4 “till 5/16”. Massivt lövträ är säkert slitstarkt och fjädrande, och dess främsta fördel är att det kan slängas flera gånger. Det är dock inte nödvändigtvis överlägsen konstruerad golv i detta avseende. Massivt trägolv, som planerat golv, har ett “slitlager” eller skikt av trä som kan slipas, och det är bara en bråkdel av golvets tjocklek. Även om fasta golv är tjockare än slitaget på byggnadsgolv, kan du bara sänka så långt innan du träffar en nagel med soligt golv. Du kan få en, eventuellt två, ytterligare slipningar med ett fast golv i jämförelse med ett konstruerat golv. Det här är den enda möjliga fördelen för fast golv, enligt min mening, och det gäller inte i alla fall och uppväger vanligtvis inte fördelarna med konstruerad golv.

GOLVLÄGGNING STOCKHOLM

Konstruktionsgolv: Pro s

 

Konstruerade golv har flera fördelar. Fasta golv är inte ett bra val i situationer där det finns höga fuktnivåer eller strålningsvärmesystem. Byggandet av konstruerade golv gör dem stabila nog för att klara vissa förändringar i temperatur och fukt som kan göra en solid golvvärme. Konstruerad trägolv är utformad för att motstå träets naturliga tendens att förändras dimensionerat över tiden. Kornet i varje lager löper i motsatta riktningar, vilket gör att planerade golv är mycket stabila. Det innebär att träet kommer att expandera och komma mindre än massivt trägolv under fluktuationer i fukt och temperatur. Av den anledningen är konstruerade golv ett bättre val för applikationer som över värmeanläggningar, i kök, badrum och källare, eller där ett golv behövs för att spänna över två olika undergolv som plywood och betong.

 

En annan fördel med konstruerade golv är mer flexibilitet av installationstyper. Medan fasta golv bara kan spikas ner, kan de flesta konstruerade golv naglas eller häftas till en trägolv, eller limmas ner till en trägolv eller betongplatta. Endast konstruerade golv kan svävas, det enda alternativet när lövträ inte kan fästas på undergolvet.

www.xn--golvlggningistockholm-91b.se

Slutligen, jämfört med massivt trägolv, är konstruerad golv ett mer miljövänligt val eftersom det kan ge upp till fyra gånger golvbeloppet med samma mängd högkvalitativt trä.

 

Efter allt detta är massivt trägolv ett bra val för många tillämpningar. De är bara inte nödvändigtvis det överlägsna valet i alla fall, som många tror. När du är i tvivel kan en golventreprenör utvärdera dina webbplatsförhållanden och ge dig råd om den bästa golvtypen för ditt hem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress spam blocked by CleanTalk.