Solpaneler Kostnad

Så, vad exakt är det med att beräkna solpanelkostnaden? När man tänker på solkraft vet väldigt få människor hur kostnaden för solpanelsystem verkligen mäts. Eller, för den delen, förstår vi automatiskt sambandet med kostnaden för solenergi och värdet av solenergi. Vi vet alla att bensinpriserna är i dollar per gallon. Vi är också alla medvetna om ungefär hur långt vi kommer att kunna köra efter att ha spenderat 40 dollar för en tank av gas. I motsats till en tank av gas, vars värde kan förbrukas ganska mycket direkt, levererar solpaneler sitt värde över en tidsperiod.

Med den tanken är syftet med denna artikel att ta itu med två frågor: (1) Hur mycket kostar solpaneler? OCH (2) Kan värdet av solpaneler uppväga kostnaden?

Den ursprungliga frågan är direkt kopplad till kostnaden för solpaneler, så vi täcker det först. Solceller (PV) paneler (som omvandlar solens strålar till elektrisk energi) brukar prisas i dollar per watt ($ / W). Generellt finns det flera fakta i samband med detta steg. Det är möjligt att du hör vissa människor pratar om DC watt vs AC watt. Dessutom kan de väl nämna något som kallas dollar per watt topp ($ / Wp). Men den viktigaste aspekten att komma ihåg är det faktum att när du bestämmer dig för att köpa ett solenergisystem köper du faktiskt möjligheten eller “potentialen” för att skapa ström nu och in i framtiden. Tja snyggt, va?

Med det sagt, hur mycket pengar kommer du att betala? Vad kostar det för solcells-PV-systemet?

Med tanke på att varje enskild solinstallationsanläggning är lite annorlunda, skiljer resultatet sig lite från hem till hem. Och med hänsyn till att solrabatter och solskattskrediter normalt görs tillgängliga på staten och / eller lokal nivå varierar priset något från region till region. Vet att alla amerikanska husägare med federal inkomstskatteskuld kan utnyttja en federal solenergiskattskredit som värderar 30% av systemkostnaderna. Listade här är några användbara resurser för kostnader för solenergi:

(1) Open PV Project, ett projekt från National Renewable Energy Lab, innehåller prisuppgifter från solinstallatörer rikstäckande. 2010 års riksomfattande pris för solceller var $ 7,15 per watt. Inte alla solinstallationsföretag deltar i detta program, så siffrorna är inte helt perfekta. Men informationen ger en titt på hur mycket den typiska Arizona husägaren skulle kunna spendera ($ 5,64 / W) jämfört med den genomsnittliga husägaren i New Jersey på ($ 7.64 / W).

 

(2) Vissa statliga mandat solinstallatörer för att rapportera priserna för sina solinstallationer och myndigheter kan hålla tillbaka solrabatter om siffrorna inte levereras. Slutresultatet är ganska noggranna solpanelkostnadsdata. Pennsylvania Sunshine Solar Rebate Program rapporterar till exempel en genomsnittlig $ 5,32 / W för bostads solenergiprojekt som har en median systemkapacitet på 8 kilowatt (kW). Gå Solar California, ett joint venture av California Energy Commission med California Public Utilities Commission, rapporterar för närvarande kvartalsvis uppdateringar av inhemska solkostnader, som ligger i genomsnitt ca 7,19 dollar per watt.

(3) Om du inte är helt säker, välj en tumregel. När som helst du beräknar kostnaden för solpaneler använder du ett standardvärde på $ 7,00 / W för hushålls solprojekt. Även om den här siffran kanske inte är perfekt, är det en bra ballparksiffra att börja. Kom ihåg att den här förebyggande siffra kan hamna med oavsett solrabatter tillsammans med skattekrediter som erbjuds i din region.

(4) Försök att få minst två (helst tre) solvärmehuspriser från ackrediterade solinstallatörer. I slutändan är det inte förrän du har fått ett bestämt förslag att du kommer att kunna veta hur mycket solpaneler som kostar för ditt hem.

 

Som nämnts ovan är det på grund av det faktum att varje enskilt projekt är unikt, det är ganska knepigt att göra generaliseringar. Men antagandet av en förebyggande kostnad på $ 7,00 / W, skulle ett genomsnittligt 5 kW system troligen ha en bruttokostnad på $ 35 000 ($ 7,00 / W * 5 000 W = $ 35 000). Någon form av solrabatter kommer att sänka den här bruttokostnaden ännu mer, liksom den 30 procent federala solskattekrediten.

Värderas värdet av solpaneler uppväger prislappen?

Liksom det tidigare svaret svänger det här från projekt till projekt, och plats till plats. I stater som är “idealiska” för sol, till exempel New Jersey, Pennsylvania, Kalifornien, Arizona, Massachusetts Colorado och Hawaii, liksom andra, betalar ett solpanelsystem efter sig själv så lite som tre till fem år och levererar Pålitliga, långsiktiga energibesparingar. När det gäller ett bostads solenergiprojekt, bör du titta på följande faktorer, som alla spelar en roll i solpanelernas avkastning på din investering

solpaneler Stockholm 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress spam blocked by CleanTalk.