Etanolaminer: Grön värme eller varmluft?

Det finns något komiskt om marknadsföring en “biobränslen spis” – trots allt, är trä den ursprungliga biobränsle. Med detta sagt, har etanol eldstäder vunnit popularitet i Europa (Mairi tänkte även en tid tillbaka att alkohol kan vara framtidens bränsle). Dessa alternativ finns hos braskaminer stockholm för både vedeldning och gas eller elektriska spisar sägs,ge bättre inomhusluft än traditionella bränder och eftersom det inte finns någon skorsten, de flesta av värmen kvar i rummet – som bör vara en stor välsignelse för effektivitet. Nu ett amerikanskt företag marknadsför etanol eldstäder till husägare, försöker pracka både deras effektivitet och hälsofördelar. Hur de stack upp? Working Wonders, en USA-baserad internet återförsäljare med fokus på miljövänliga produkter och inomhusluftens kvalitet, säljer en rad etanol eldstäder som sträcker sig från väggmonterade bränder fristående soffbord med inbyggd bränder. Dessa saker är inte exakt billig – men med priser som börjar på runt 6000 kr, är ​​de inte oproportionerligt prissatt till vedkaminer och andra alternativ som de konkurrerar med.

Naturligtvis etanol har nackdelar också enligt braskaminer stockholm – så det skulle vara trevligt att veta lite mer om hur och var bränslet dessa saker bränna produceras och vad den totala fotavtryck är. Den Working Wonders Pressmeddelandet anger helt enkelt att “biobränsle som används (säljs separat) för eldstäder produceras från växtbaserad etanol, som erhållits genom jäsning av sackarin och produceras av säsongens råvaror. Det är ren och ekologiska utan några rester, sot , aska eller skadliga ämnen. ” Någon som har några källor för siffror på detta?

Hursomhelst, är inomhusluftens kvalitet är en viktig fråga anser braskaminer stockholm – och vad du bränner, desto mer värme kan hålla i rummet, till den mindre bränsle du har använts, så enligt min mening har etanol eldstäder en plats i den finare ekologiska tingens ordning.

kaminer braskaminer stockholm

Du kan gå in på och få veta mera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress spam blocked by CleanTalk.