Luftvärmepumpar || värmepumpar Stockholm

En luft-värmepump kan ge effektiv uppvärmning och kylning ditt hem. När korrekt installerad av Värmepumpar Stockholm, kan en luft-källa värmepump levererar en och en halv till tre gånger mer värmeenergi till ett hem än elenergi den förbrukar. Detta är möjligt eftersom en värmepump flyttas värme istället för att omvandla den från ett bränsle som förbrännings uppvärmningssystem gör.

Luftvärmepumpar har använts under många år i nästan alla delar av USA, men fram till nyligen de inte har använts i områden som upplevt längre perioder av kyliga temperaturer. Men under de senaste åren, har luft-källa värmepump tekniken avancerad så att det erbjuder nu en legitim uppvärmningsalternativ i kallare områden.

De olika typerna av luftvärmepumpar beskrivs nedan av Värmepumpar Stockholm

ENDOKRIN vs Ducted vs kortsiktig Dysa

  • Endokrina tillämpningar kräver minimal konstruktion som bara en tre-tums hål genom väggen krävs för att ansluta den utomhus kondensor och inomhus huvuden. Endokrina system installeras ofta i tillägg.
  • Kanaliserad system använder helt enkelt kanalsystem. Om ditt hem har redan ett ventilationssystem eller hem kommer att vara en ny konstruktion, kan du överväga detta system.
  • Kortsiktiga ANSLUTNING är traditionell stor kanal som bara går genom en liten del av huset. Kort sikt ANSLUTNING ofta kompletteras med andra endokrina enheter för resten av huset.

Split vs. Förpackad

  • De flesta värmepumpar split-system, det vill säga de har en spole inuti och en utanför. Till- och frånluftskanaler ansluter till inomhus centralfläkten.
  • Paketerade system har oftast båda spolarna och fläkten utomhus. Uppvärmd eller kyld luft levereras till det inre från kanalsystemet som passerar genom en vägg eller tak.

Multi-Zone vs. Single-Zone

  • Single området är utformade för ett enkelrum med en utomhus kondensor matchas till en inomhus huvudet.
  • Multi-zone installationer kan ha två eller flera inomhus huvuden är anslutna till en utomhus kondensor. Multi-zon inomhus huvuden varierar beroende på storlek och stil och var och en skapar sin egen “zon” av komfort, så att du kan värma eller kyla enskilda rum, korridorer och öppna ytor. Denna skillnad kan även kallad “multi-head kontra enda huvud” och “multiport jämfört med single-port.”

Hur de fungerar

En värmepumpens kylsystem består av en kompressor och två spolar tillverkade av kopparrör (en inomhus och en utanför), som är omgivna av aluminiumlameller för att underlätta värmeöverföring. I uppvärmnings läget, extrakt flytande kylmedel i utanför spolarna värme från luften och förångas i en gas. Inomhus spolar avger värme från köldmediet som den kondenserar tillbaka till en vätska. En omkastning ventil, nära kompressorn, kan ändra riktningen för köldmedie flödet för kylning samt för avisning av utomhusstolar på vintern.

Effektiviteten och prestandan hos dagens luftvärmepumpar från Värmepumpar Stockholm är ett resultat av den tekniska utvecklingen, såsom följande:

Termostatiska expansionsventiler för mer exakt styrning av köldmedium flödet till inomhuspoolen

Variabel hastighet fläktar, som är mer effektiva och kan kompensera för en del av de negativa effekterna av begränsade kanaler, smutsiga filter och smutsiga spolar

Förbättrad spole konstruktion

  • Förbättrad elmotor och två hastigheter kompressor design
  • Kopparrör, räfflad insida för att öka ytan.

Välja en värmepump

Varje bostadsområde värmepump som säljs i detta land har en EnergiGuide etikett, som visar värmepumpens värme- och kyleffekt prestanda betyg, jämföra den med andra tillgängliga märken och modeller.

Uppvärmningseffektivitet för luft-källa elektriska värmepumpar indikeras av eldningssäsongen prestanda faktor (HSPF), vilket är den totala uppvärmning krävs under eldningssäsongen, uttryckt i Btu, dividerat med det totala elektriska energin som förbrukas av värmepumpsystemet under samma säsong, uttryckt i watt-timmar.

Kyleffekt indikeras av årstidsrelaterad verkningsgrad energiförhållandet (SEER), vilket är den totala värme avlägsnas från det konditionerade utrymmet under den årliga kylsäsongen, uttryckt i Btu, dividerat med det totala elektriska energin som förbrukas av värmepumpen under samma säsong, uttryckt i watt-timmar.

Den HSPF priser hos vmepumparistockholm både effektiviteten hos kompressorn och den elektriska-motståndselement.

Siaren priser en värmepumpens kyleffekt. I allmänhet gäller att ju högre SEER, desto högre kostnader. Däremot kan de energibesparingar tillbaka högre initial investering flera gånger under värmepumpens liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress spam blocked by CleanTalk.