Hjälper det att lägga nytt tak vid snö och is?

En av de vanligaste sevärdheterna på vintern är de långa istappar bildas på tak över ditt närområde. Även barn och takläggare stockholm är fascinerad av dessa formationer, många människor känner att de betecknar risken för is dammar och bör vara en anledning till oro. Vatten på vinden är en annan typisk händelse under vintermånaderna och husägare undrar om nya tak kommer att fixa båda problemen. De undrar också om det nya taket kan installeras på vintern och om blundar kommer att resultera i stora och kostsamma skador.

Verkligheten om is risken

Is dammar i allmänhet inte orsakas av åldern eller försämrats tak. Den största boven i dramat av is dammar är en dåligt eller felaktigt isolerade vinden. Dessutom kan hus med stora eller utökade överhäng uppleva stora is dammar. Och husägare bör notera att även om tak är inte orsaken till is dammar, kan denna farliga fruset tillstånd faktiskt orsaka allvarliga skador på din tak om de lämnas ensamma.

Is dammar uppstår när en stor ansamling av snö och is finns vid kanten av taket. Som den fallna snön högre upp på sluttningen smälter och rinner ner det kommer att samla in och frysa på isen dammen på grund av en temperatursänkning. Mycket välinsolerade vindar utförda av             takläggare stockholm kommer inte att resultera i is dammar, eftersom värmen i ditt hem inte undgår nog för att smälta snön snabbt. Och oisolerade vindar bör inte orsaka is dammar heller eftersom temperaturen är även över taket och de flesta av snö och is kan smälta (eller förbli frysta) stadigt.

Problemet uppstår när isen dammar bygga upp och isen och snön börjar att backa upp – rätt enligt de befintliga bältros. I extrema fall, där temperaturen varierar eller snön kommer i stadig vågor, som backup kan hamna i vinden efter att ha kommit igenom bältros. Detta lämnar dig med en allvarlig röra inuti och ett tak reparation projektet från takläggare stockholm kommer våren.

Tilläggsisolering på vinden är det bästa botemedlet mot is dammar, men du bör först få råd av en professionell att bedöma ditt hem och utrymme.

Vad gör vatten på vinden?

Läckande tak kan lämna otäck skada när som helst på året, men mycket ofta att bevis dyker upp på vintern. När snön faller och lägger på taket har större chans att sippra in genom gamla, försvagade bältros. Främst eftersom det inte körs ned taket och takfoten så snabbt som det gör under resten av året, är nederbörden på vintern fiende en försämrad tak.

Den dåliga nyheten från takläggarnaistockholm.se  är att du kan göra lite om det tills våren. I nordliga klimat förhållandena på din taket är inte säker förrän risken för frost har tidigare. Vid denna tidpunkt kan du ringa takläggare och få dem komma för att inspektera skadan och rekommenderar en handlingsplan. Kanske behöver du bara reparera vissa fläckar eller möjligen är det dags för en fullskalig tak ersättning. Hursomhelst bedömning av en professionell kommer att behöva vänta på varmare väder.

Försök att hålla vinden så torr som möjligt och rensa alla snö ackumulation från din tak så fort som möjligt. Bara vara försiktig där uppe.

Allmänt sett på många olika hem is dammar inte orsakas av försämrad tak, men kan säkert leda till säkerhetskopior och förhållanden som resulterar i skadade bältros. Om du hittar vatten på vinden du förmodligen har en del skador redan och kommer att behöva ringa en takläggare först på våren för att ha en grundlig inspektion göras. När all risk för frost har passerat reparationer eller tak ersättning kan påbörjas och ditt hem kommer att vara ordentligt och mysigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress spam blocked by CleanTalk.